Kişisel Nakit Akışınızı Yönetebilmek için Bu 5 Tüyoya Kulak Verin
Kişisel nakit akışının yönetilmesi maddi açıdan daha huzurlu bir hayatın kapılarını aralamaktadır. Kişilerin her daim nakit akışını yönetebilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde zamanla geçim sıkıntısına düşebilir veya borçlanabilir. Bu nedenle kişisel nakit akışı hayati önem taşımaktadır. Bu yönetim için bazı tüyolar bulunmaktadır. Gelin kişisel nakit akışınızı yönetebilmek için bu 5 tüyoya kulak verin.
Nakit akışını her bireyin yola koyması gerekmektedir. Bunun çaresi ise 5 tüyoda saklıdır. Kişisel nakit akışınızı yönetebilmek için bu 5 tüyoya kulak verin.
Harcama Planları Oluşturun
Nakit akışı için en önemli faktör, gelir gider planı oluşturmaktır. Basit ama en etkili yöntemi oluşturmaktadır. Kişisel finansın temeli harcama planlarıdır. Bunun için zorunlu ihtiyaçlar belirlenerek aylık gelirler ve zorunlu giderler not alınmalıdır. Harcama planında giderler kısmı mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır. Zorunlu harcamalar yani giderler gelirden çıkarılınca, kalan miktar aylık birikimi oluşturmaktadır.
Kredi Kartı Kontrol Altında Tutulmalı
Kredi kartları nakit akışında olumlu etkilere sahiptir. Ancak kredi kartı kullanımda bilinçli olunması gerekmektedir. Bazı kredi kartları ödeme erteleme seçeneği sunmaktadır. Nakit sıkıntısı çekildiği dönemlerde erteleme seçeneğinden faydalanmak gerekmektedir. Nakit akışında başarılı bir yönetici olabilmek için kredi kartının sağladığı imkanları doğru zamanda kullanmak büyük avantaj sunacaktır.
Birden Fazla Kart Kullanılıyorsa Dikkat!
Günümüzde çoğu banka kullanıcısı tek kart yerine birden fazla kart kullanmaktadır. Fazla kredi kartının sorumlulukları da fazladır. Bu nedenle kullanıcıların özellikle kartların ödeme tarihlerini farklı dönemlere denk getirmeleri gerekmektedir. Eğer birden fazla kartın ödeme günü, aynı güne denk gelirse kullanıcılar büyük bir yükün altına girebilir.
Zorunlu giderler her zaman önceliklidir
İstekler kişisel nakit akışında geri planda tutulmaktadır. Öncelik her zaman zorunlu giderlere verilmelidir. İstekler ertelenebilir, ancak zorunlu giderler olmazsa olmazdır. Elektrik faturası, kira, gıda giderleri ilk sıralarda yer almalıdır.
Gelir-Gider Arası Denge Kurun
Kişisel nakit akışında daima gelir- gider arasında denge kurulmalıdır. Aksi durumda yönetim bir yana, tüm hesaplar alt üst olabilir. Gelir gider dengesi korunduğu sürece nakit akışı sağlıklı olacaktır. Gelirler giderlerden daima fazla olmalıdır.
Kaynak: isbilgisi.com
İlgili Haberler
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda enflasyon beklentilerine dair değerlendirmelerini paylaştı. Yapılan açıklamalarda “Piyasa beklentisi enflasyon hedefimizle uyumlu iken yüksek seyreden reel sektör ve hanehalkı beklentilerinin enflasyondaki gerilemenin devamıyla hızla iyileşeceğini öngörüyoruz.” dedi. ENFLASYON BEKLENTİSİNİ PAYLAŞTI! Bakan Işıkhan enflasyon konusunda beklentilerini şu açıklamalar ile duyurdu; Fiyatlama davranışlarında önemli olan […]
Ziraat Bankası Şubat ayına özel müşterileri için duyurduğu son kampanya ile birlikte alışverişler için toplamda 2000 TL hediye edileceğini müjdeledi. Kamu bankasından gelen bu açıklamanın ardından başvuru yapmak isteyen kişilerin kampanyadan nasıl faydalanabileceği hakkında merak edilenlere yanıt geldi. ZİRAAT BANKASI’NDAN MÜŞTERİLERİNE ÖZEL 2000 TL HEDİYE! Başvuru için son 3 günün kaldığı kampanya hakkında kamu bankası, […]
Yurt içi ve yurtdışı seyahatleri için sık sık kampanyalarını duyuran AJet, bugün duyurduğu yeni kampanya ile birlikte yurtdışına seyahat etmek isteyen kişiler için ucuza bilet satışlarının başladığını müjdeledi. Yapılan açıklamalara göre bilet satışlarının bugün ve yarın olduğu ve koltukların sınırlı sayıda olduğu ifade edildi. Kampanyadan faydalanmak isteyen kişiler için 9 Euro’dan başlayan fiyatlardan nasıl biletlerin […]
Kamu bankası Halkbank emekli vatandaşlar için duyurduğu Mutlu Emeklilik Kredisi ile birlikte ihtiyacı olan vatandaşlar için toplamda 100 bin lira kredinin verileceği ifade edildi. Bu krediden faydalanmak isteyen kişiler için detaylar ve ödeme planı hakkında da banka tarafından açıklamalarda bulunuldu. Yapılan açıklamalarda aylık ödeme tutarı, faiz oranı, geri ödenecek toplam tutar gibi bilgiler verildi. HALKBANK […]