Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın İstifa Etmesinin Ardından Son Dakika Resmi Açıklamalar Gelmeye Başladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak istifa ettiğini duyurması siyaset dünyasında şok etkisi yaptı. Beklenmeyen istifa kararının ardından gözler resmi olarak istifa kararının açıklanmasına çevrildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan bir açıklama yaparak istifayı doğrular nitelikte yorumda bulundu. Ak Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş da istifa haberi ile alakalı olarak ilk resmi açıklamayı yaptı. Berat Albayrak'ın istif

GÜNDEM 08.11.2020 - 21:05 08.11.2020 - 21:05

Türki siyaseti hafta sonu sona erereken şok bir istifa haberiyle sarsıldı. Türk ekonomisinin patronu konumunda bulunan ve Türk lirasının değer kaybı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yaparak istifa ettiğini duyurdu. Açıklama Bakan Albayrak'ın Instagram hesabından kamuoyuna ilan edildi.

BERAT ALBAYRAK İSTİFA ETTİ Mİ?

Türk siyasetinde soğuk duş etkisi yapan istifa haberinin ardından herkes bu istifa kararının doğru olup olmadığını sorgulamaya başladı. Bu kararı doğrular nitelikteki paylaşım ise Ulaştırma Ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan geldi. Ömer Fatih Sayan sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak istifanın kabul edilmeyeceğine dair inancının olduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sosyal medya hesabından, “Berat Albayrak'ın Enerji Bakanı olduğu dönemdeki yerli ve milli icraatlarını ancak şimdi anlayanlar ekonomide de ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için sayısız hizmeti hayata geçirdiğini göremezler. Bakan Albayrak'ın istifasının kabul edilmeyeceğine dair büyük bir ümit taşıyorum. Ülkemizin, milletimizin ve ümmetinin Berat Albayrak'a ihtiyacı var.” dedi.

AK PARTİ'DEN İLK RESMİ AÇIKLAMA!

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise sosyol medya hesabından konuyla alaklı ilk resmi açıklamayı yapararak, “Bakanımız Sayın berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi. Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı. Biz özverili çalışmalarına şahidiz. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle görevinin başında devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Öte yandan Albayrak Grubu'na ait olan ve Ak Parti'ye büyük yakınlığı bulunan Yeni Şafak Gazetesi'nin internet sitesi Bakan Berat Albayrak'ın istifa haberine yer vermedi. Ancak aynı yayın kuruluşunun ingilizce sitesi ise önce istifa haberini yayınladı ardından ise haberi kaldırdı.

isbilgisi.com

Gelişmelerden Haberdar Olun